NOAPTEA CERCETĂTORILOR

În weekendul 29-30 septembrie, copiii și adulții din întreaga țară sunt invitați să descopere lumea extraordinară a științei prin sute de activități destinate minților curioase de toate vârstele, într-un eveniment din seria Nopții Cercetătorilor Europeni. Evenimentul, desfășurat sub tema „ReCoNnect – Research for Health”, aduce zona de cercetare de excelență din România în fața publicului larg și se concentrează pe modul în care știința poate contribui la creșterea bunăstarii comunităților prin dezvoltarea de soluții pentru pentru sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.

Organizatorii din toată țara au pregătit zone de jocuri, concursuri cu premii, experimente, dezbateri sau conferințe pe teme de interes în cercetare. Cele mai mari institute de cercetare și unele dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din România și-au unit eforturile pentru a oferi o experiență spectaculoasă publicului.

La Suceava, evenimentul este organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Societatea Științifică Cygnus, și se va desfășura pe data de 29 septembrie, între orele 16:00 – 22:00, pe platoul din fața universității, și pe data de 30 septembrie, la Siret, la Solca și Târgu Neamț.