Noua generație de școli eTwinning este rezultatul unui proces actualizat de depunere de candidaturi finalizat în primele luni ale anului 2023 și conceput de serviciul central de asistență, în colaborare cu organizațiile naționale de asistență.
După ce au fost depuse candidaturile, serviciile naționale de asistență au analizat cu atenție dovezile furnizate și au acordat certificatul de școală eTwinning unui număr de 4485 unități de învățământ.
144 de instituții de învățământ preuniversitar din România au fost premiate cu titlul de Şcoală eTwinning, printre care şi Colegiul Tehnic Laţcu Vodă Siret.
Certificatul de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere și o apreciere a implicării, angajamentului și devotamentului atât ale fiecărui eTwinner, cât mai ales ale întregii școli, la nivelul cărora colaborează echipe de profesori și directori.
Școlile eTwinning integrează valorile programului eTwinning în politicile, practicile și inițiativele de dezvoltare profesională ale școlii, cu ajutorul echipei conducere.
Școlile eTwinning:
- Sunt recunoscute la nivel european drept modele pentru comunitatea eTwinning și formează o rețea de școli de elită, care va contura direcția de dezvoltare a acțiunii. Toate Școlile eTwinning primesc Trusa de Școală eTwinning, care cuprinde o plachetă și un drapel.
- Au o vizibilitate sporită la nivel european și sunt încurajate să folosească Certificatul de Școală eTwinning în materiale informative și promoționale.
- Sunt încurajate să participe la programe de dezvoltare profesională dedicate lor.
- Fac parte dintr-un grup eTwinning special, în care pot face schimb de bune practici, pot colabora și pot frecventa evenimente online exclusiviste.