Proiecte eTwinning 2020-2021

Și în acest an elevii și profesorii Colegiului Tehnic Lațcu Vodă au participat la mai multe proiecte eTwinning pe diverse teme.

Demain, ma ville 

Proiectul urmărește să promoveze punerea în valoare a peisajului și a patrimoniului istoric și artistic, respectarea mediului și cetățenia activă în lumina obiectivelor dezvoltării durabile 2030.

L’école se fait du cinéma

Acest proiect ne va oferi posibilitatea de a părăsi sala de clasă și de a intra în cinematograf, un loc de conexiune socială, care oferă experiențe culturale îmbogățite.

Je vole

Pornind de la filmul La famille Bélier  și de la cântecul Je vole elevii participanți la acest proiect vor utiliza instrumente TIC și platforma eTwinning pentru a discuta, a colabora și a-și prezenta opiniile. În același timp, aceștia se întâlnesc cu cultura altor țări europene și devin cetățeni activi ai unei Europe comune.

Learning about another culture is like seeing the world through a new pair of glasses

Este un “proiect de transfer cultural” în care partenerii de la nivel de liceu se vor reuni și vor efectua studii. În lumea de astăzi în care culturile dispar atât de repede, transferul cultural este prioritatea noastră să aflăm mai multe despre alte culturi și de a face studii utile în acest sens.

Be Media Awake

Este un proiect în care grupurile internaționale de studenți analizează mesajele media ,  înțeleg scopurile acestora și efectele lor asupra culturii și limbii, abordează dezinformarea și își creează propriul conținut media pentru a crește gradul de conștientizare. Prin acest proiect elevii noștri vor deveni consumatori inteligenți de mass-media și cetățeni activi.

We R Coding our Smart Home

În acest proiect echipe internaționale de elevi vor colabora și vor proiecta o casă inteligentă folosind Arduino și Tinkercad.