Proiectul Construcție și dotare de ateliere, laboratoare si amfiteatru în cadrul Colegiului Tehnic Lațcu Vodă, oraș Siret, județ Suceava

Proiectul ”Constructie și dotare de ateliere, laboratoare și amfiteatru în cadrul Colegiului Tehnic Lațcu Vodă, orașul Siret, județul Suceava” este un proiect promovat de Comisia Europeană ca model de bune practici.
Pe 22 august 20222 a avut loc recepția clădirii în care sunt amenajate noile ateliere și laboratoare în cadrul acestui proiect. În scurt timp vor sosi și ultimele dotări iar clădirea va fi pusă la dispoziția elevilor și a profesorilor.
La recepție au participat:
– reprezentanți ai Primăriei Siret;
– dirigintele de șantier;
– reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC);
– reprezentantul ISU Bucovina Suceava;
– reprezentanți ai constructorului.
Clădirea a fost recepționată fără probleme.
În această toamnă, Comisia Europeană organizează o campanie de promovare – Europe in My Region – în care vor fi prezentate cele mai valoroase proiecte realizate la nivel european și care au fost finanțate în cadrul de programare 2014 – 2020. La recomandarea ADR Piatra Neamț în zona noastră a fost selectat orașul Siret care devine astfel un oraș model pentru întreaga Regiune Nord Est a României dar și la nivel european.
Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret va fi promovat ca o instituție modernă dotată cu ateliere și laboratoare și cu cele mai noi tehnologii și care oferă tinerilor posibilitatea de a-și construi o carieră în domeniul tehnic.